Wikia


Home Geofictie
Geofictie is het ontwerpen van fictieve geografische eenheden zoals steden, landen en planeten.

Sommigen doen dat uit onvrede met de bestaande wereld en creëren een utopische droomwereld, of op zijn minst een voorkeurssamenleving. Anderen zijn eerder gefascineerd door de bestaande wereld en verwerken interesses voor bijvoorbeeld kaarten, taal, muziek of spoorwegen in hun eigen landen. In geofictie kunnen alle mogelijke interesses samenkomen, en geofictie wordt daarom wel een 'meta-hobby' genoemd. Geofictici, beoefenaars van geofictie, ontwerpen dienstregelingen, maken talen, tekenen kaarten, schrijven grondwetten en beschrijven de ontwikkelingen in hun land.
Flag Azora
Azora vlag
De Republiek Azora, kortweg Azora, is een archipel in de Atlantische Oceaan. De hoofdtalen zijn het Nederlands en het Engels, en de hoofstad, Molenbeek genaamd is gesitueerd in het zuidwestelijke deel van het land. De streek rond deze hoofdstad is ook het dichtst bevolkt.

Het land is verdeeld in 7 provincies, de grootte van de provincies kan sterk uiteenlopen van zeer klein naar zeer groot.

Help Help
World Places
Plus Schrijf een artikel
Indien je een nieuw artikel wil schrijven in Azora, typ dan de paginatitel in de ruimte hieronder.


Als je zoekt naar een bestaand artikel, of je wil met zekerheid weten of het artikel nog niet bestaat, kun je de zoeken-knop links gebruiken.

Star Project v/d maand
Het project van de maand Juni 2009 is Savern. Savern is een stad in aanbouw in Zuid-Azora. Savern zou uiteindelijk zo'n 4000 à 10.000 inwoners moeten tellen. Savern zal 3 stations, 1 snelweg en verscheidene fietssnelwegen tellen.

Sjabloon:Other Wikinations